Στάσεις Ζωής
Σε μια ευθεία γραμμή ανάμεσα στον καθαρό αλτρουισμό και τον καθαρό εγωισμό ο καθένας είναι σε κάποιο σημείο στο συνεχές, το σημείο αυτό θα ποικίλει με την πάροδο του χρόνου, ανάλογα με την ηλικία και την εμπειρία, τις περιστάσεις, ανάλογα με την κατάσταση, αλλά όπως συμβαίνει με τις περισσότερες τεχνικές είναι η στάση ζωής που έχει ο καθένας μας απένται στο χρόνο και τη Διαχείριση του και είναι στον καθε άνθρωπο διαφορετικό. Κάθε άνθρωπος έχει μια συγκεκριμένη θέση που στέκεται όταν είναι ‘υπο πίεση’ και σευτη επιστρέφει κάθε φορά στο τέλος.
Όταν βρίσκεστε υπό πίεση, θα επανέλθετε στην επικρατούσα προεπιλεγμένη θέση σας.
Για να το εξερευνήσουμε με λίγη λεπτομέρεια, σκεφθείτε για λίγο τη στάση σας προς έναν σπάνιο, αλλά πιο απτό πόρο που λέγεται Χρήμα.
Και πάλι, οι νοοτροπίες των ανθρώπων ποικίλλουν σε σχέση με αυτό που είναι συνάρτηση του Προσωπικού τους χαρακτήρα και, συνεπώς, η Εκπαίδευση τους με την ευρύτερη έννοια
Μερικοί άνθρωποι είναι προσανατολισμένοι προς το ‘ξοδεμα’, δεν καταγράφουν τις καθημερινές τους συναλλαγές και όταν έχουν εξαντληθεί τα χρήματα ή δεν μπορούν πλέον να δανειστούν πια, τότε απλά σταματουν να ξοδεύουν και είναι ικανοποιημένοι με οτι έβγαλαν μεχρι εκεινη τη στιγμη.
Η υπερβολική χρήση της πιστωτικής κάρτας και το μεταγενέστερο κόστος τόκων αποτελούν μόνο μέρος του όλου πακέτου όταν πρόκειται τελικά για την απόλαυση.
Μερικοί άνθρωποι, από την άλλη πλευρά, είναι σχολαστικοί καταγραφείς μετρητών και αποδείξεων και συσσωρεύουν χρήματα που τα βάζουν στην άκρη για μια βροχερή μέρα πδεν έρχεται ποτέ.
Και έτσι είναι με το χρόνο …. και των ανθρώπων και της διαχείρισης των καθηκόντων
Η κατανόηση της στάσης σας προς το χρόνο θα σας βοηθήσει να «διαχειριστείτε» τον χρόνο πολύ καλύτερα.
Διαφορά μεταξυ Χρόνου και Χρήματος
Η βασική διαφορά μεταξύ Χρόνου και Χρήματος είναι ότι κάθε μέρα υπάρχει ένα πεπερασμένο πόσο Χρόνου, οπου καταναλώνεται μέχρι να φύγει, αλλά ευτυχώς αναπληρώνεται την επόμενη μέρα, ώστε να μπορέσουμε να ξαναρχίσουμε. Στο Χρήμα δεν γίνεται αυτό. Αρα είναι ο Χρόνος Χρήμα?
Η κατανόηση αυτού, παρόλο που μπορεί να φαίνεται προφανής, είναι το κλειδί για τη διαχείριση του χρόνου, ή για την πιο ουσιαστική διαχείριση των καθηκόντων στον καθορισμένο χρόνο που διαθέτετε
Αυτό που δεν μπορεί να γίνει σήμερα, μπορεί να αποθηκευθει μέχρι το αύριο
Το άλλο σημείο που πρέπει να εξετάσουμε με το Χρόνο είναι ότι ο καθένας έχει το ίδιο ποσό,. Οπότε πώς υπάρχουν επιχειρηματίες πλούσιοι σε χρόνο η που φαίνεται να έχουν πολύ χρόνο και υπάρχουν μερικοί στους οποίους δεν υπάρχουν αρκετές ώρες την ημέρα…
Συμβουλές Διαχείρισης Χρόνου
Δημιουργήστε ενα γενικό λεπτομερές ημερολόγιο για να οργανώσετε το χρόνο σας με βάση τη σημαντικότητα. Σε ηλεκτρονική μορφή όπως πχ το Google Calendar ή σε χαρτί. Οτι σας βολεύει.
Σταθερότητα. Πρέπει να έχετε ενα ρυθμό προπόνησης. Θα βάζετε στο ημερόλογιο σας ακόμα και τις σωματικές ασκήσεις, τα ραντεβού με φίλους η δραστηριότητες . Σε εαν ολιστικο περιβάλλον όλα έχουν σημασία.
Αφήστε χρόνο κάθε μέρα για ενημέρωση. Η καθημερινή ανατροφοδότηση με νέες πληροφορίες και τεχνικές είναι κατι πολυ σημαντικό για ενα λογιστή. Διαβάστε βιβλία πάνω στο επιστημονικό σας πεδίο καθημερινά. Μακροπρόθεσμα γλιτώνετε χρόνο. Επίσης εαν αισθάνεστε οτι δεν έχετε τι γνώσεις για να ανεβάσετε επίπεδο μπορέιτε να κανετε σεμιναρια λογιστικης για επαγγελματίες . Δεν είναι ντροπή είναι χειροτερο να λέτε ψέμματα στον ευατό σας. Επενδύστε στην καλή γνώση.
Διαλογιστείτε. Ο διαλογισμός είτε με τον αρχαιοελληνικό τρόπο, περπατώντας και μιλώντας εσωτερικά με τον ευατό σας είτε με τον ανατολικό τρόπο (ακινησία) σας βοηθάει στη διαχείριση του χρόνου και στην αυτο συγκέντρωση.
Αφήστε χρόνο καθε μερα για τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας. Μείνετε σε επαφή. Η χρήση ενος CRM προγράμματος δηλαδή ενος συτήματος διαχείρισης επαφών φίλων και πελατών στη συγρονη λογιστική επιχειρηση είναι πια απαραιτητη.
Καθορίστε τις ωρες εργασίας. Η εργάσιμη μερα είναι χρόνος που δαπανείται για εργασίες που χρεώνονται. Πολλές φορές αυτό λόγω φόρτου εργασίας θα ξεπεραστεί και το 08¨00 με 16¨00 θα γίνει 08¨00 με 20¨00 αλλά δεν πρέπει να επιτρέπετε να συμβαίνει συχνά αυτο. Πρέπει να δουλεύετε στη διορθωση του προβλήματος. Γιατι αυτο δεν σας φέρνει πιο κοντα στους στοχους αλλά στο κάψιμο της ενεργεια σας και στην απομακρυνση απο τους στόχους.
Κλέιστε τα mail. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι η μεγαλύτερη διασπαση προσοχής. Μείνετα στο ημερολογιο προγραμμα που έχετε θεσει. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε γιαυτα. Το ημερολόγιο της Google είναι εξαιρετικά και Δωρεάν.
Ισοοροπηστε που ξοδευετε το χρόνο σας. Θα ειστε πιο παραγωγικός ετσι. Η καλή ισορροπια = καλη διαχειριση χρόνου.
Το ημερολογιο σας είναι ο πυρηνας σας. Αν δεν υπάρχει στο ημερολογιο δεν γινεται. Ειναι τοσο απλό.
Επιλεξτε μια εφαρμογή Διαχείρισης Εργου. Project Management υπάρχουν πολλές και ελληνικές.
Κάνετε τις δυσκολες δουλειες Πρώτες. Οι Αμερικάνοι το λένε οτι πρέπει να φάτε το βάτραχο πρώτα σε ενα γευμα επειδή είναι δύσπεπτος..
Αναθέστε εργασίες μην τα κάνετε ολα μόνοι σας… Απορρίψτε δουλειές
Μην βάζετε μια καρεκλα επισκεπτών στο γραφείο σας. Επενδύστε σε μια αιθουσα συνεδριασεων και αποφασεων και οχι καθημερινου καφε..
Πάρτε ενα τηλέφωνο με προειδοποιηση τριων λεπτών. Οταν ξεπερνιεται αυτος ο χρόνος σας προειδοποιει σιωπήλά. Θα μειώσετε απίστευτα τους χρόνους κλήσεων αρα το χρόνο σας. Επίσης οταν κανετε τηλέφωνα περπατήστε. Η φωνή σας θα γίνει πιο ενεργητική και ο πελάτης σας θα αισθανθει οτι ειστε απασχολημένος. Επίσης θα κάνετε γυμναστική.
Φατε εξω. Η αλλαγη σκηνικου ξεκαθαρίζει το μυαλό. Σε ενα ωραιο μερος με πιθανούς πελάτες. Μετα τη δουλεια καλό είναι ισως να βρείτε τρόπους να χαλαρωνετε. Ενα ποτο, γυμναστικη, χαμομηλι οτι σας ταιριαζει.
Προσχεδιαστε την ημέρα σας απο την προηγουμενη. Προτου φυγετε απο τη δουλεια θα είναι το τελευταιο σας εργο. Ετσι την επομενη θα έχετε μονο να εκτελεσετε ερργο και οχι να σχεδιασετε.