Το Paneer Paratha είναι ένα απολαυστικό ινδικό flatbread γεμιστό με μια πλούσια και κρεμώδη γέμιση paneer, καθιστώντας το μια λαχταριστή απόλαυση για κάθε λάτρη του φαγητού. Αυτό που ξεχωρίζει αυτό το paratha από τα άλλα είναι ο συνδυασμός του μαλακού εξωτερικού στρώματος και της γευστικής γέμισης που απλά λιώνει στο στόμα σας. Το paneer προσθέτει μια μοναδική υφή και γεύση, προσθέτοντας μια νότα πλούτου σε κάθε μπουκιά.
Διαδικασία paneer paratha
Η διαδικασία κατασκευής του Paneer Parathas είναι σχετικά απλή, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά απολαυστικό. Η ζύμη φτιάχνεται με αλεύρι ολικής αλέσεως και νερό, δημιουργώντας μια απαλή και εύπλαστη υφή που διευκολύνει το άνοιγμα. Έπειτα έρχεται η γέμιση – θρυμματισμένο πάνερ αναμεμειγμένο με μπαχαρικά όπως πράσινα τσίλι, garam masala και φύλλα κόλιανδρου. Στη συνέχεια, η γέμιση σφραγίζεται μέσα στη μπάλα ζύμης, ανοίγεται σε σχήμα στρογγυλού δίσκου και μαγειρεύεται και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Μία από τις μεγαλύτερες χαρές του Paneer Paratha βρίσκεται στην ευελιξία του. Μπορείτε να το απολαύσετε ως πρωινό ή μεσημεριανό μαζί με γιαούρτι ή τουρσί. Αυτή η νόστιμη απόλαυση μπορεί επίσης να συσκευαστεί για πικνίκ ή να απολαύσει ως βραδινό σνακ με τσάι ή καφέ. Οι λεπτές του γεύσεις ενισχύονται όταν τρώγονται με τσάτνεϊ μέντας ή τσάτνεϊ με αφράτο ταμαρίνδο. Με τόσες πολλές επιλογές για να απολαύσετε αυτό το αλμυρό πιάτο paratha, δεν είναι περίεργο που συνεχίζει να είναι μια από τις πιο αγαπημένες συνταγές της Ινδίας!
Πηγές