Τι έχουν άλλες ευρωπαικές πόλεις που δεν έχει η Αθήνα;

Συγγραφέας Paris Platanias. Αναρτήθηκε στην κατηγορία Διαφορα.

Δημόσιο η Μητροπολιτικό Πάρκο | Αθήνα – Ευρώπη

Ενα απο τα 26 Πάρκα της Στοκχολμης

Ενα απο τα 26 Πάρκα της Στοκχολμης

Το να έχεις ενα όμορφα σημεία στην Πόλη , σημεία αναψυχής ,  ξεκούρασης , πολιτισμού είναι κάτι πολύ όμορφο για μια Πόλη. Το Δουβλίνο έχει το περίφημο Phoenix park , ενα τεράστιο πάρκο κόντα στο κέντρο όπου οι κάτοικοι του Δουβλίνου μπορούν σε 5 λέπτα να πάνε για τρέξιμο , βόλτα , να κάνουν πικ νικ με την οικογενεια τους , να πάνε βόλτα το σκύλο τους και να τον κοινωνικοποιήσουν παίζοντας με άλλα σκυλια, να απολαύσουν μια υπεροχη μέρα με ήλιο κάνοντας ηλιοθεραπεία , να πάνε να παιξουν βόλει , τενις , να κάνουν ποδήλατο , ιππασία , να διαβάσουν ενα βίβλιο , να διαλογιστούν και να ηρεμήσουν. Αυτή είναι η μαγεία της Φύσης. Το ίδιο γίνεται στην Πράγα με το Letna park  καθως και σε όλες τις χωρες του πρώην ανατολικού μπλόκ , στo Μοναχο το Englischer Garten  , στο Λονδίνο το περίφημο Hyde Park,  στο Παρίσι το Jardin du Luxembourg , στη Βιέννη το StadtPark , και το Prater, στο Δουβλίνο το Phoenix Park και οι  Κήποι του National Botanic Gardens,το Vondelpark  στο Αμστερνταμ , το Frogner Park με το  Vigeland Sculpture Park στο Οσλο της Δανίας ,τη Σουηδία με τη Στοκχόλμη να έχει 26 πάρκα μέσα στην Πόλη με πιο γνωστά τα   Hagaparken (έχει δάσος , λίμνες ), Rålambshovsparken), Vita Bergen (ειδικό πάρκο για picnic ) και το τεράστιο με  (6,671 acres) Royal National City Park, το μοναδικό πάρκο πόλης με ελάφια , αλεπούδες και άλλα ζώα μέσα στο κέντρο της πόλης).

phoenix_park

Το περίφημο ο Φοινιξ Παρκ στο Δουβλίνο , στην Αθήνα τι;

Δεν θέλω να μιλήσω για την ανθρώπινη βλακεία , μια πόλη χιλιάδων ετών όπως είναι η Αθήνα να μήν έχει λίγο ανοικτο χώρο , ενα μητροπολιτικό πάρκο που να ενώνει όλους τους κατοίκους της πόλης , και να είναι ευκολα προσβάσιμο απο Κηφισιά μέχρι Γλυφάδα.  Στα πάρκα που είχα την τύχη να πάω όπως στην Πράγα , το Δουβλίνο , του Μονάχου και του Αμστερνταμ είναι κάτι συναρπαστικό να υπάρχεις εκει. Απο τη μια στιγμή και την πολυβουη ζωή της Πόλης , να μπάινει σε μια αλλη δόνηση , μια άλλη μουσική είναι κάτι που σε μεταμορφώνει και αλλά ζει τον τρόπο που σκέπτεσαι. ..

Δρόμους η περιοχές Θεματικές | Αθήνα – Ευρώπη

Στην Αθηνα ευτυχώς υπάρχει η Πλάκα , κάτι είναι και αυτό , το μαγικό σημείο κάτω απο την Ακρόπολη και η γοητεία της. Εαν δεν ηταν και η Πλάκα θα έλεγα οτι η Αθήνα  είναι για το θεό το προσωπικό του θέατρο , μια θεατρική παράσταση που δημιουργησε  ο Ιδιος , μια επιθεώρηση κωμωδίας , Eλληνικής Tραγωδίας , Παζαριού και Τσίρκου μια ατέλεια του της ιδιας του της Τελειότητας για να επιβεβαιώνει τον κανόνα. Προσπάθειες πολλές και ποικιλόμορφες , δημιουργία εμπορικών δρόμων , πχ ΕΡΜΟΥ , δημιουργία λεωφώρων Δόξας και Πλούτου , Λεωφώρος Κηφισίας , Περιοχές με δικό τους Brand όπως το Μπουρνάζι , Πολυπολιτισμικές περιοχές όπως η Αθηνάς και το Μοναστηράκι . Ψυρρή και Γκάζι  για clubbing , μουσική και καφέ. Αλλά δυστυχώς όλες οι προσπάθειες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Δεν υπάρχει κάτι το απλό και ξεκάθαρο , δεν υπάρχει η ταυτότητα της κάθε περιοχής και η δυναμική να τραβήξει τον Κόσμο..

Σε όλες τις ευρωπαικές πόλεις υπάρχουν περιοχές θεματικές , σημεία ιστορίας , πολιτισμού και τέχνης  που τα προσέχουν ως κόρη οφθαλμού , υπάρχει ασφάλεια , καθαριότητα , μουσειά , μέρη για να φαγητό και ποτό , εκπαίδευση και καλή διάθεση. Προωθούνται ετσι εθνικά προϊόντα ( πχ Δουβλίνο και μπύρα Guinness, με μια ολόκληρη περιοχή αφιερωμένη στην μπύρα , με events και happenings, δωρεάν μπύρες και ξεναγήσεις). Προωθείται η ιστορία ( προσφατη και πιο παλιά ) πχ στην Πράγα με το Μουσείο Κουμουνισμου ( Δείχνοντας με έξυπνο τρόπο την ιστορία αυτής της ιδεολογίας που έχει καταρρεύσει και βγάζοντας χρήματα απο αυτό με memorabilia και εισιτήρια) ή στο Amsterdam με την προσηλωση του σε Παγκόσμιες Εκθέσεις και στο ΣΕΞ καθώς και παλιότερα με την κουλτούρα της Καναβης)…

Τα απαραίτητα σημεία αναφοράς για τον Τουρισμό | Αθήνα – Ευρώπη

dublinbus

Ευτυχώς που ξεκίνησαν έπειτα απο τόσο καιρό και τα λεωφωρεία που κάνουν ενα γύρο της Αθήνας σε Μουσεία και Μέρη που πρέπει να δείς. Στο Δουβλίνο , Λονδίνο , Πράγα , Βιέννη , Αμστερνταμ, Ρωμη , Μαδρίτη, Οσλο , Στοκχολμη, Εδιμβουργο υπάρχει πάντα μια εκπληκτική διαδρομή με τα λεωφορεία αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να πάς , με τη λογική του με ενα εισιτήριο , μπαίνω βγαίνω όποτε θέλω και γυρίζω έξυπνα μια Πόλη που δεν έχω έρθει ποτέ ..Οι οδηγοί των λεωφορείων είναι συνηθως ηθοποιοι με δίπλωμα οδηγού λεοφωρείου και διηγούνται όμορφα ιστορίες της κάθε πόλης και σε κάνουν να θυμάσει την ατμόσφαιρα , σου δίνουν εμπειρίες που μπορείς να διηγηθείς στους φίλους σου..

Ευγενεια , ατμόσφαιρα επικοινωνίας και καλή διάθεση

wings2

Βασικοί κανόνες επικοινωνίας στην Αθήνα

Αυτό είναι το Α και το Ω που  συνιστά το αλφάβητο μιας καλής Πόλης που δεν έχουμε.  Ο χρόνος του έλληνα είναι υπερβολικά πολύτιμος για να εξυπηρετήσει , να βοηθήσει και να προσφέρει σε κάποιο ΞΕΝΟ εκτός απο λίγες φωτεινές εξαιρέσεις ΑΝΘΡΩΠΩΝ που το κάνουν αυτό για τους ίδιους λόγους που μερικές φιλοζωικές οργανώσεις προστατεύουν τα τελευταία εναπομείναντα μέλη ενος τύπου αρκούδας , πουλιού η δελφινιου…

wings1 | Αθήνα

Να τι πρέπει να υπάρχει στην Αθήνα για γκραφιτι

Ισως θα πρέπει να υπάρξει μια στιγμή στην Αθήνα μια οργάνωση που θα προστατεύει αυτούς τους τελευταίους πολίτες που έχουν απομείνη με διάθεση για πραγματική επικοινωνία , με φυσική ευγένεια και το χάρισμα να δημιουργούν στούς άλλους ενθουσιασμό για την Ελλάδα , τους Ελληνες , τον Πολιτισμό, την Ιστορία αλλά και την υπομονή και την επιθυμία να μάθουν για τη χώρες και τις κουλτούρες των άλλων λαών χωρίς ανταγωνισμό και φόβο..

Ετικέτες:, ,

Εγραφείτε στο newsletter

Επικοινωνία

AWEE
Αγ. Κωνσταντίνου 40
Εμπορικό Κέντρο Αίθριο
Μαρούσι
τηλ.: 211 800 56 55
email: info@athensweekly.gr

Advertise

Τιμοκατάλογος

για διαφήμιση στην σελίδα athensweekly.gr

Εδω

Social Media

rss
facebook
twitter google+
Follow

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα